27 elokuuta, 2012

Alejandro vs. Like A Virgin

Lady Gaga tuo Born This Way Ball -turneensa myös Helsinkiin. Tutustuttuani kiertueeseen etukäteen YouTubessa päätin että skippaan Gagan keikan. Miksikö? Yritin katsoa kiertuevideoita avoimin mielin, mutta näin Madonnan Blonde Ambition -kiertueen ympäriinsä. Gaga on saanut jo aikaisemmin kritiikkiä Madonna-yhtäläisyyksistä, joten mietin miksi taas näin selvä viittaus. 

Pidän todella paljon Lady Gagan vahvasta äänestä ja tulkinnasta ja hän on todellakin omaperäinen, niin miksi hän kuitenkin ottaa jo käytetyt ideat näin selvästi käyttöönsä? Hän voisi inspiroitua jo käytetyistä ideoista mutta muokata niitä raskaammalla kädellä omaan show'hunsa. 

Madonna, joka käväisi vastikään myös Suomessa, inspiroitui myös samaisesta 90-luvun alun Blonde Ambition -turneestaan. Hän oli sisällyttänyt siitä elementtejä nykyiseen show'hunsa, mutta koska artisti pysyy samana, sopivat viittaukset hyvin nostalgisina. ilman imitoijan leimaa. Madonna näpäyttikin Gagaa MDNA-kiertueellaan Express Yourself -biisinsä aikana heittämällä Born This Way'tä sekaan.

Lempibiisini Lady Gagalta, Alejandro, kuulostaa ja näyttää Born This Way Ball -kiertueella erittäin hyvältä. Kuitenkin, sänky, tötterörintsikat ja koreografia vei minut välittömästi Like A Virginiin Blonde Ambition -kiertueella. Silloin metriset tötterörintsikat olivat tosin taustatanssijoilla. Oi miksi Gaga?


Vilaise videot nähdäksesi yhtäläisyydet. Maistiaisina Lady Gagan Alejandro vuoden 2012 kiertueelta ja Madonnan Like A Virgin vuoden 1990 kiertueelta.

Alejandro - Born This Way Ball 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti